BrioškyKynuté pečivo z mouky, másla a vajec pečené ve formičkáchČas přípravy: 40 min Počet porcí: 12 briošek Kalorie: 230 / 1 porce Kalorie: 441 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Mouka polohruba: 275 g Mouka hladká: 1 polévková lžíce (na poprášení) Cukr: 30 g Máslo: 60 g Droždí: 7 g (sušené) Vejce: 3 ks (rozšlehaná) Mléko: 4 polévkové lžíce (vlažné) Olej rostlinný: 1 polévková lžíce (na vymazání) Potřebujete náčiní: Formičky na briošky 12 ks Mísa velká Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velké míse smícháme mouku, sůl, cukr,rozehřáté máslo, droždí, mléko a 2 vejce. Všechny suroviny zpracujeme na pružné těsto ve tvaru koule. Krok 2: Velkou mísu vymastíme,vložíme do ní kouli těsta a přikryjeme utěrkou. Necháme těsto asi 80 minut kynout, až se jeho objem zvětší asi na dvojnásobek. Krok 3: Formičky na briošky vymažeme olejem a vyplníme asi do 2/3 těstem. Těsto ve formičkách necháme ještě asi 20 minut v teple kynout. Krok 4: Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 12-15 minut. Z formiček je vyklepneme až po částečném zchladnutí. Krok 5: Briošky chutnají nejlépe s máslem a džemem. |