Všechny recepty : Pokrmy z kynutého těsta : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Briošky

Kynuté pečivo z mouky, másla a vajec pečené ve formičkách


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 12 briošek
Kalorie: 230 / 1 porce
Kalorie: 441 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Briošky: Kynuté pečivo z mouky, másla a vajec pečené ve formičkách


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Briošky

Potřebujete potraviny:
Mouka polohruba: 275 g
Mouka hladká: 1 polévková lžíce (na poprášení)
Cukr: 30 g
Máslo: 60 g
Droždí: 7 g (sušené)
Vejce: 3 ks (rozšlehaná)
Mléko: 4 polévkové lžíce (vlažné)
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce (na vymazání)

Potřebujete náčiní:
Formičky na briošky 12 ks
Mísa velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velké míse smícháme mouku, sůl, cukr,rozehřáté máslo, droždí, mléko a 2 vejce. Všechny suroviny zpracujeme na pružné těsto ve tvaru koule.

Krok 2: Velkou mísu vymastíme,vložíme do ní kouli těsta a přikryjeme utěrkou. Necháme těsto asi 80 minut kynout, až se jeho objem zvětší asi na dvojnásobek.

Krok 3: Formičky na briošky vymažeme olejem a vyplníme asi do 2/3 těstem. Těsto ve formičkách necháme ještě asi 20 minut v teple kynout.

Krok 4: Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova asi 12-15 minut. Z formiček je vyklepneme až po částečném zchladnutí.

Krok 5: Briošky chutnají nejlépe s máslem a džemem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt