Celozrnná rýže se zeleninou a tofuZeleninové rizoto s rýží basmati a tofu ochucené sójovou omáčkouČas přípravy: 90 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 772 / 1 porce Kalorie: 203 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rýže basmati celozrnná: 180 g Sýr tofu: 280 g (nakrájený na kostičky) Řepa červená: 1 ks (oloupaná, nakrájená na kostičky) Dýně: 140 g (oloupaná, zbavená semen, nakrájená) Zelí: 130 g (nadrobno nakrájené) Tuřín: 1 ks (oloupaný, nakrájený na kostičky) Mrkev: 1 ks (očištěná, nakrájená na nudličky) Hrášek zelený: 60 g (sterilovaný, scezený) Cibule: 1 ks (nasekaná) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Fenykl: 0.5 ks (polovina bulvy, očištěná, nakrájená na kostičky) Olej sójový: 2 polévkové lžíce Vývar zeleninový: 250 ml Sójová omáčka: 2 polévkové lžíce Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velká pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velké pánvi na oleji osmažíme cibuli a česnek. Krok 2: Do pánve přidáme propláchnutou okapanou rýži, chvíli mícháme a zalijeme horkým vývarem. Rýži přiklopíme a asi 3 minuty podusíme, až se vývar vstřebá. Poté přidáme sójovou omáčku. Krok 3: K rýži připojíme všechnu nakrájenou zeleninu kromě dýně a hrášku,zamícháme a dále dusíme asi 15 minut.Když by byla rýže nasuchu, doplníme trochou vývaru. Připojíme dýni a dusíme dalších asi 20 minut. Krok 4: Osolíme, opepříme a na závěr do rizota vmícháme konzervovaný hrášek a nakrájené tofu. Krok 5: Jídlo podáváme horké. |