Citrónový dezert s mandlemiJemný citrónový krém zdobený šlehačkou a mandlemiČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 585 / 1 porce Kalorie: 253 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Voda: 3 polévkové lžíce (studená) Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce Vaječný žloutek: 3 ks Vaječný bílek: 3 ks Cukr: 250 g Citróny: 3 ks (nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva) Šlehačka: 450 ml (ušlehaná) Mandle: 30 g (nasekané, opražené) Potřebujete náčiní: Mísa na suflé (objem 1l) Miska žáruvzdorná malá Šlehač elektrický |
Postup přípravy: Krok 1: Mísu na suflé vyložíme papírem na pečení tak, aby o několik cm vyčníval nad okraj. Krok 2: Do žáruvzdorné misky nalijeme vodu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme ji nabobtnat. Za chvíli ji postavíme do pánve s horkou vodou a mírně zahříváme, aby se želatina rozpustila. Krok 3: Žáruvzdornou misku umístíme nad vroucí vodu, dno by se jí nemělo dotýkat. Vložíme do ní cukr,žloutky, citrónovou šťávu a kůru a elektrickým šlehačem důkladně vyšleháme. Krok 4: Vmícháme 300 ml ušlehané šlehačky a po chvíli i želatinu. Krok 5: Ušleháme bílky na pevný sníh a spojíme opatrně s připravenou hmotou. Krok 6: Hotovou citrónovou směs nalijeme do mísy na suflé a uložíme na několik hodin do lednice. Krok 7: Před podáváním odstraníme opatrně papír, vystupující okraje a střed posypeme opraženými mandlemi a po obvodu suflé ozdobíme šlehačkou (150 ml). Krok 8: Před podáváním uložíme na chvíli do chladu. |