Francouzský slaný koláčSlaný koláč naplněný směsí vajec, slaniny a smetanyČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1061 / 1 porce Kalorie: 469 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Smetana: 250 ml Slanina anglická: 180 g (nakrájená na kostičky) Sýr eidam: 125 g (strouhaný) Mouka hladká: 125 g Vejce: 2 ks (rozšlehaná) Máslo: 90 g Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Voda: 1 polévková lžíce (studená) Sůl Potřebujete náčiní: Koláčová forma o průměru 20 cm Papír na pečení Trouba |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava korpusu: Z mouky, soli, vody a 60 gr másla připravíme těsto ,které vložíme do mikrotenového sáčku a 30 minut necháme odležet v lednici. Krok 2: Poté těsto rozválíme na moukou poprášené pracovní desce a vložíme do formy. Krok 3: Formu s těstem vložíme na plech do trouby a pečeme 15-20 minut.Poté vyndáme a doplníme náplní. Krok 4: Příprava náplně: na pánvi rozehřejeme 30 gr másla, přidáme cibuli a slaninu a opékáme dozlatova. Krok 5: Směsí cibule a slaniny naplníme upečený korpus a zasypeme strouhaným sýrem. Krok 6: Rozšleháme vejce a smetanu, osolíme a tuto směs dolijeme do korpusu. Krok 7: V troubě zmírníme teplotu a koláč dále dopékáme asi 25 minut, dokud náplň nezezlátne a neztuhne. Krok 8: Koláč se podává teplý, chutná však i zastudena. |