Všechny recepty : Pokrmy z vajec : Francouzská kuchyně : Náročnější :

Francouzský slaný koláč

Slaný koláč naplněný směsí vajec, slaniny a smetany


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1061 / 1 porce
Kalorie: 469 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Francouzský slaný koláč: Slaný koláč naplněný směsí vajec, slaniny a smetany


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Francouzský slaný koláč

Potřebujete potraviny:
Smetana: 250 ml
Slanina anglická: 180 g (nakrájená na kostičky)
Sýr eidam: 125 g (strouhaný)
Mouka hladká: 125 g
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Máslo: 90 g
Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno)
Voda: 1 polévková lžíce (studená)
Sůl

Potřebujete náčiní:
Koláčová forma o průměru 20 cm
Papír na pečení
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava korpusu: Z mouky, soli, vody a 60 gr másla připravíme těsto ,které vložíme do mikrotenového sáčku a 30 minut necháme odležet v lednici.

Krok 2: Poté těsto rozválíme na moukou poprášené pracovní desce a vložíme do formy.

Krok 3: Formu s těstem vložíme na plech do trouby a pečeme 15-20 minut.Poté vyndáme a doplníme náplní.

Krok 4: Příprava náplně: na pánvi rozehřejeme 30 gr másla, přidáme cibuli a slaninu a opékáme dozlatova.

Krok 5: Směsí cibule a slaniny naplníme upečený korpus a zasypeme strouhaným sýrem.

Krok 6: Rozšleháme vejce a smetanu, osolíme a tuto směs dolijeme do korpusu.

Krok 7: V troubě zmírníme teplotu a koláč dále dopékáme asi 25 minut, dokud náplň nezezlátne a neztuhne.

Krok 8: Koláč se podává teplý, chutná však i zastudena.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt