Hlávkový salát s vejciHlávkový salát s vejci, opečenými kostkami chleba, parmezánem a olivovým olejemČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 724 / 1 porce Kalorie: 305 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Chléb bílý: 3 ks (krajíce bez kůrky nakrájené na kostičky) Salát hlávkový: 1 ks Olej olivový: 8 polévkových lžíc Vejce: 2 ks (vařená natvrdo) Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce Sýr parmezán: 30 g (strouhaný nahrubo) Česnek: 1 ks (1 stroužek drcený) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Pánev Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava chlebových krutonků: Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a kostičky chleba a smažíme je asi 2 minuty dokřupava. Pak je z pánve vyjmeme. Krok 2: Hlávkový salát naporcujeme na malé kousky a vložíme do mísy. Krok 3: Oloupeme vařená vejce a nakrájíme je na čtvrtky. Krok 4: Smícháme kousky hlávkového salátu, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu,sůl a pepř. Krok 5: Přidáme čtvrtky vajec, parmezán a chlebové krutonky a nakonec salát lehce promícháme. |