Všechny recepty : Saláty : Středomořská kuchyně : Velmi jednoduchý :

Hlávkový salát s vejci

Hlávkový salát s vejci, opečenými kostkami chleba, parmezánem a olivovým olejem


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 724 / 1 porce
Kalorie: 305 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Hlávkový salát s vejci: Hlávkový salát s vejci, opečenými kostkami chleba, parmezánem a olivovým olejem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Hlávkový salát s vejci

Potřebujete potraviny:
Chléb bílý: 3 ks (krajíce bez kůrky nakrájené na kostičky)
Salát hlávkový: 1 ks
Olej olivový: 8 polévkových lžíc
Vejce: 2 ks (vařená natvrdo)
Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce
Sýr parmezán: 30 g (strouhaný nahrubo)
Česnek: 1 ks (1 stroužek drcený)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava chlebových krutonků: Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a kostičky chleba a smažíme je asi 2 minuty dokřupava. Pak je z pánve vyjmeme.

Krok 2: Hlávkový salát naporcujeme na malé kousky a vložíme do mísy.

Krok 3: Oloupeme vařená vejce a nakrájíme je na čtvrtky.

Krok 4: Smícháme kousky hlávkového salátu, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu,sůl a pepř.

Krok 5: Přidáme čtvrtky vajec, parmezán a chlebové krutonky a nakonec salát lehce promícháme.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt