Krůtí maso se švestkamiSměs restovaného krůtího masa dušeného s cibulí, česnekem, kořením, švestkami a mandlemiČas přípravy: 120 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 405 / 1 porce Kalorie: 112 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Maso krůtí: 1200 g (nakrájené na kousky) Švestky sušené: 500 g (vypeckované) Rajčata: 2 ks (nakrájená) Mandle: 150 g (nasekané) Olej olivový: 4 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Koriandr: 1 kávová lžička (semínka) Kmín římský: 1 kávová lžička Skořice: 1 ks (celý svitek) Cibule: 3 ks (nakrájené) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém hrnci na oleji opečeme kousky masa dozlatova. Poté z hrnce vyjmeme a nahradíme cibulí a česnekem, které restujeme za stálého míchání asi 10 minut. Krok 2: Maso vložíme zpět do hrnce a připojíme rajčata a koření. Přilijeme 250 ml vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Krok 3: Do hrnce vložíme švestky a mandle, podle potřeby podlijeme a dusíme za občasného míchání dalších ca. 40 minut. Krok 4: Krůtí směs promícháme, dochutíme a podáváme horkou, vhodnou přílohou je rýže. |