Kuličky z mletého masa se šťávou z jablečného vínaKuličky z mlétého masa s omáčkou ze zeleniny a žampionů, jablečného vína a kečupuČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 344 / 1 porce Kalorie: 103 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí mleté maso: 250 g Vepřové mleté maso: 130 g Víno jablečné: 300 ml Žampiony: 130 g (nakrájené na plátky) Celer řapíkatý: 4 ks (stonky nakrájené nahrubo) Paprika červená: 1 ks (velká, nakrájená na nudličky) Protlak rajčatový: 3 polévkové lžíce Mouka hladká: 2 polévkové lžíce Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (utřený stroužek) Cukr: 2 kávové lžičky Sůl Pepř Cibule: 2 ks (velké nakrájené na kolečka) Potřebujete náčiní: Velký kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Mleté maso spojíme, osolíme, opepříme a na pomoučněném vále z něj vytvarujeme 16 stejně velkých kuliček. Krok 2: Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a kuličky na něm zprudka opečeme, poté vyjmeme a necháme okapat od tuku nejlépe na papírových ubrouscích. Krok 3: Do zbylého oleje v kastrolu přidáme cibuli, česnek a krátce opečeme. Krok 4: Masové kuličky vrátíme do kastrolu, přidáme rajský protlak, jablečné víno, celer, papriku, žampiony, cukr, dochutíme solí a pepřem. Krok 5: Dusíme zvolna asi 30 minut pod pokličkou, poté ihned teplé podáváme nejlépe s bramborovými hranolky. |