Marinovaná vepřová pečeněPečené vepové maso předem marinované ve šťávě z ananasu s bylinkami a sójovou omáčkouČas přípravy: 150 min Počet porcí: 6 porcí Kalorie: 486 / 1 porce Kalorie: 139 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Vepřová pečeně: 1.5 kg (vykostěná) Ananas: 300 g (grilovaná kolečka) Ananasová šťáva: 250 ml Javorový sirup: 2 polévkové lžíce Sójová omáčka: 2 polévkové lžíce Tymián: 2 polévkové lžíce (čerstvý, nasekaný) Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Koriandr: 1 kávová lžička (mletý) Potřebujete náčiní: Mísa Pekáč Trouba Gril Alobalová fólie |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády: v misce smícháme ananasovou šťávu, javorový sirup, sójovou omáčku, česnek, tymián a koriandr. Krok 2: Maso zbavené kůže vložíme do marinády, přikryjeme a marinujeme min. 8 hodin v chladu. Krok 3: Maso vyjmeme, osolíme a položíme na pekáč sádlem nahoru.Překryjeme alobalem a pečeme ca. 60 min. Krok 4: Sejmeme fólii a maso polijeme marinádou a pečeme dalších asi 30 minut až povrch masa ztmavne, ale maso ještě není vysušené. Krok 5: Upečené maso necháme chvíli chladnout, poté nakrájíme na plátky. Šťávu z pečení přecedíme a prohřejeme. Krok 6: Plátky masa polité šťávou servírujeme na talíř spolu s grilovanými kolečky ananasu. |