Všechny recepty : Moučníky : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Meruňkový nákyp

Nadýchaný zapékaný rýžový nákyp se sněhem a meruňkami


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 855 / 1 porce
Kalorie: 151 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Meruňkový nákyp: Nadýchaný zapékaný rýžový nákyp se sněhem a meruňkami


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Meruňkový nákyp

Potřebujete potraviny:
Mléko: 1000 ml
Kompot meruňkový: 800 g (scezené, nakrájené)
Rýže bílá: 250 g
Vejce: 4 ks
Cukr moučka: 6 polévkových lžíc
Vaječný bílek: 2 ks
Máslo: 3 polévkové lžíce
Citrónová kůra: 2 kávové lžičky (nastrouhaná)
Vanilka: 0.5 kávové lžičky (mletá)

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přisypeme rýži a zvolna povaříme asi půl hodiny.Dbáme, aby se mléko s rýží nepřipálilo.

Krok 2: Rýži necháme zchladnout.

Krok 3: Žáruvzdornou mísu vymažeme máslem.

Krok 4: Oddělíme bílky,ke žloutkům připojíme máslo, polovinu cukru a citronovou kůru a vzniklou hmotu vmícháme do rýže.

Krok 5: Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu zašleháme do rýže, druhou polovinu bílků smísíme se zbytkem cukru.

Krok 6: Na dno zapékací mísy navrstvíme polovinu připravené rýže. Na tuto vrstvu poskládáme meruňky, které překryjeme zbývajícím množstvím rýže a završíme šlehaným oslazeným sněhem z bílků.

Krok 7: Nákyp vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut dokud povrch jemně nezezlátne.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt