Pečené brambory s parmezánemBrambory dozlatova zapečené s máslem a parmezánemČas přípravy: 70 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 397 / 1 porce Kalorie: 137 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 1 kg (oloupané) Máslo: 70 g (rozehřáté) Sýr parmezán: 4 polévkové lžíce Petrželka: 3 polévkové lžíce (nasekaná, na ozdobu) Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Brambory částečně nakrájíme na kolečka "na ježka" tak, aby se úplně nerozpadly. Krok 2: Zapékací mísu vymažeme máslem a brambory do ní naskládáme a potřeme ze všech stran rozpuštěným máslem. Osolíme je a opepříme. Krok 3: Mísu vložíme do trouby a brambory pečeme asi 50 minut. Pak je posypeme parmezánem a dopečeme doměkka. Krok 4: Podáváme horké, ozdobené petrželkou, buď jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu a zelenině. |