Penne s lilkem a česnekovou omáčkouPenne s pečenými plátky lilku a s česnekovou omáčkou s mascarponeČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 648 / 1 porce Kalorie: 211 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Těstoviny penne: 500 g Lilek: 1 ks (nakrájený na tenké plátky) Mascarpone: 250 ml Olej olivový: 3 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Oregano: 1 kávová lžička Paprika sladká: 1 kávová lžička Bobkový list: 2 ks Sůl Potřebujete náčiní: Trouba Plech na pečení Velký hrnec Papír na pečení Mixér Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Plech vyložíme papírem na pečení a naskládáme na něj plátky lilku. Osolíme, opepříme,posypeme oreganem a pokapeme olejem. Připojíme celé stroužky česneku. Krok 2: Plátky lilku pečeme v troubě asi půl hodiny, občas je obrátíme a potřeme olejem, aby se nevysušily. Krok 3: V kastrolu zahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme papriku, pečené stroužky česneku, bobkový list a lehce povaříme.Poté vyjmeme bobkový list, osolíme a omáčku rozmixujeme. Krok 4: Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě doměkka těstoviny (ca. 10 minut).Poté scedíme. Krok 5: Teplé těstoviny penne rozdělíme na talíře, obložíme plátky pečeného lilku a servírujeme s česnekovou smetanovou omáčkou. |