Pivní gulášHovězí maso dušené s kořením,bylinkami a tmavým pivemČas přípravy: 180 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1072 / 1 porce Kalorie: 248 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí zadní: 1 kg (nakrájené na kostky) Pivo tmavé: 500 ml Vývar hovězí: 150 ml Cibule: 2 ks (velké, nakrájené na kolečka) Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce Paprika sladká: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Cukr: 2 kávové lžičky Mouka hladká: 1 polévková lžíce Ocet vinný červený: 1 polévková lžíce Tymián: 1 kávová lžička Bobkový list: 2 ks Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Kastrol |
Postup přípravy: Krok 1: Ve velkém kastrole opečeme zprudka na oleji kousky hovězího masa.Pak je z kastrolu vyjmeme, teplotu snížíme a přidáme česnek, cukr a cibuli.Několik minut mícháme a opékáme. Krok 2: Přidáme mouku, dále asi 1 minutu zapražíme a začneme přilívat vývar a pivo.Vaříme a mícháme až omáčka zhoustne. Krok 3: Maso vrátíme do kastrolu,přilijeme ocet,tymián, papriku,bobkový list, sůl a pepř. Kastrol přiklopíme a dusíme na mírném ohni asi 2,5 hodiny do změknutí masa. Krok 4: Bobkový list vyndáme z omáčky, pokrm ochutnáme a případně dokořeníme. Krok 5: Pivní guláš servírujeme horký na talíře nejlépe s tmavým chlebem nebo s houskovým knedlíkem. |