Ruský salát s lososemSalát z jablek, červené řepy, okurek, křenu, kopru a cibulky s kousky lososaČas přípravy: 30 min Počet porcí: 2 porce Kalorie: 395 / 1 porce Kalorie: 100 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Losos: 250 g (filety) Řepa červená: 200 g (sterilovaná, nakrájená na nudličky+5 lžic nálevu) Okurka: 100 g (sterilovaná, nakrájená) Jablka: 1 ks (sladké,oloupané, nakrájené na kousky) Víno bílé suché: 5 polévkových lžíc (možno nahradit vodou) Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nasekaná) Kopr: 2 polévkové lžíce (nasekaný) Ocet vinný červený: 2 polévkové lžíce Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Olej rostlinný: 1 polévková lžíce Křen: 1 kávová lžička (nastrouhaný čerstvý) Sůl Cibule: 1 ks (malá, nasekaná) Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Krok 2: Víno, případně stejné množství vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme petrželovou nať a rybí maso, které zvolna povaříme 10 minut. Krok 3: Uvařenou rybu vyjmeme z hrnce, necháme okapat, maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Krok 4: K masu připojíme všechny nakrájené přísady - jablko, okurky, řepu, kopr,cibuli. Krok 5: Příprava zálivky: v misce smícháme šťávu z červené řepy, ocet, sůl, pepř, olej a křen. Krok 6: Zálivku nalijeme do mísy na maso se zeleninou a vše důkladně promícháme. Mísu přikryjeme a salát dáme před servírováním na hodinu vychladit do lednice. |