Rybí placičkyOsmažené placičky z rybího masa, koření a prolisovaných bramborČas přípravy: 60 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 644 / 1 porce Kalorie: 161 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Treska: 500 g (porcovaná) Brambory syrové: 500 g Mléko: 300 ml Strouhanka: 170 g Máslo: 60 g Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná) Vejce: 1 ks (rozšlehané) Sůl Pepř Bobkový list: 1 ks Olej slunečnicový (na smažení) Tatarská omáčka Potřebujete náčiní: Pánev Menší hrnec Mísa Miska (2 ks) |
Postup přípravy: Krok 1: Oloupané a nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut do změknutí. Krok 2: Mezitím dáme do hrnce rybu, přilijeme mléko a přidáme bobkový list a pepř. Rybu vaříme zvolna asi 10 minut. Krok 3: Rybu vyjmeme z mléka, zbavíme kůže, vykostíme a maso rozmělníme. Krok 4: Brambory slijeme a dáme do mísy, přidáme máslo a 3 lžíce mléčného vývaru.Vypracujeme na hladkou kaši, do které zamícháme rybí maso,petrželovou nať, osolíme, opepříme. Krok 5: Do jedné misky nasypeme strouhanku a do druhé rozšleháme vejce. Krok 6: Z vytvořené rybí směsi rukama vytvarujeme 8 placiček stejné velikosti a obalíme je nejprve ve vejci a pak ve strouhance. Krok 7: Na pánvi rozehřejeme olej a placičky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Krok 8: Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou. |