Salát MarokoZdravý a lehký salát z ochuceného bulguru, letní zeleniny a bylinekČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 150 / 1 porce Kalorie: 65 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata: 3 ks (zralá, nakrájená na malé kousky) Okurka: 1 ks (malá,nakrájená nadrobno) Bulgur: 150 g (propláchnutý, okapaný) Citrónová šťáva: 3 polévkové lžíce Olej olivový: 3 polévkové lžíce Máta: 3 polévkové lžíce (nasekané čerstvé listy) Petrželová nať: 1 ks (svazek, omytá, nasekaná) Cibule: 4 ks (jemně nasekaná) Paprika červená: 1 ks (malá, nakrájená na malé kousky) Pepř Sůl Potřebujete náčiní: Mísa |
Postup přípravy: Krok 1: Bulgur nasypeme do mísy, přidáme olej a citrónovou šťávu, promícháme a necháme 2-3 hodiny nabobtnat. Krok 2: Bulgur osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou zeleninu a bylinky. Krok 3: Salát promícháme a před servírováním necháme asi hodinu v chladu odležet. |