Smažená marinovaná kuřecí prsíčkaSmažená kuřecí prsa marinovaná v citronové šťávě s česnekem a bylinkamiČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 612 / 1 porce Kalorie: 292 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Kuřecí prsa: 4 ks (vykostěná s kůží) Vývar kuřecí: 150 ml Olej slunečnicový: 3 polévkové lžíce Petrželová nať: 3 polévkové lžíce (nasekaná) Mouka hladká: 30 g Máslo: 30 g Olej olivový: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky) Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce Provensálské koření: 0.5 kávové lžičky Řeřicha (lístky) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velká pánev |
Postup přípravy: Krok 1: Příprava marinády: v míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, česnek, petržel, provensálské koření, sůl, pepř podle chuti. Krok 2: Maso vložíme do mísy s marinádou a několikrát v ní obrátíme, zakryjeme, a vložíme na 30 minut do lednice uležet. Krok 3: Maso vyjmeme z marinády, lehce osušíme ubrouskem, přisolíme a poprášíme moukou. Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej. Když začne pěnit, vložíme do něj porce masa a po každé straně opékáme asi 10 minut dozlatova. Krok 5: Maso vyjmeme z pánve, slijeme z ní tuk. Přilijeme kuřecí vývar, který povaříme mírně ještě asi 8 minut. Krok 6: Porce kuřete podáváme na lístkách řeřichy, přelité šťávou z vývaru a ozdobené nasekanou petrželovou natí.Vhodná je dušená zeleninová příloha. |