Špagety CarbonaraŠpagety se slaninou, česnekem, parmezánem a smetanouČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1099 / 1 porce Kalorie: 362 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Špagety: 500 g Vejce: 4 ks Slanina anglická: 175 g (nakrájená na nudličky) Smetana sladká: 150 ml Sýr parmezán: 125 g (nastrouhaný) Petrželka: 2 polévkové lžíce (jemně nasekaná) Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec Pánev Cedník |
Postup přípravy: Krok 1: Špagety vaříme ve velkém hrnci ve vroucí osolené vodě po dobu ca. 10 min. Krok 2: Slaninu škvaříme za stálého míchání na pánvi asi 7 min, pak přidáme česnek a mícháme dále asi 1 min. Krok 3: Do pánve rozklepneme vejce, přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Na mírném ohni opatrně mícháme do zhoustnutí omáčky. Krok 4: Špagety zcedíme a ihned promícháme se smetanovou omáčkou. Krok 5: Podáváme zdobené petrželkou. |