www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy
LívanečkyMěkké lehké lívanečky opékané dozlatova podávané s rozšlehaným tvarohem a ovocemČas přípravy: 60 min Počet porcí: 20 lívanců Kalorie: 127 / 1 porce Kalorie: 180 / 100 g Potřebujete potraviny: Mouka polohruba: 375 g Voda: 300 ml (vlažná) Jahody: 20 ks (můžeme nahradit jiným ovocem, i kompotovaným) Mléko: 250 ml (vlažné) Tvaroh měkký: 250 g Cukr: 3 kávové lžičky Droždí: 1 kávová lžička (sušené) Sůl: 0.5 kávové lžičky Olej slunečnicový (na vymazání) Potřebujete náčiní: Lívanečník Velký hrnec Naběračka Špachtle Postup přípravy: Krok 1: Mouku, sůl, 1 kávovou lžičku cukru, droždí, mléko a vodu vypracujeme v hrnci na hladké hustší lité těsto. Krok 2: Hrnec přikryjeme a těsto necháme asi hodinu v teple kynout. Až nakyne a vytvoří se bublinky, těsto promícháme. Krok 3: Rozehřejeme lívanečník vymazaný tukem a naběračkou do něj lijeme přiměřené množství těsta, které opékáme z obou stran dozlatova.Při obracení použijeme špachtli, lívance by se neměly lepit. Krok 4: Hotové lívance přeneseme na talíř a před každou várkou lívanečník znovu vymažeme tukem. Krok 5: V misce rozšleháme tvaroh a 2 kávové lžičky cukru. Každý lívanec ozdobíme lžičkou šlehaného tvarohu a jahodou, případně jiným ovocem, které zbavené přebytku šťávy může být i kompotované. Všechny recepty online na www.CelySvet.cz : |