www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hovězí na víně

Osmažené maso a slanina dušené ve vývaru se zeleninou, ochucené vínem, bylinkmi a rajčatovým protlakem


Čas přípravy: 160 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1033 / 1 porce
Kalorie: 131 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí přední: 1000 g (nakrájené na 2-3 cm kostky)
Celer řapíkatý: 6 ks (nakrájený na kousky)
Protlak rajčatový: 500 g (řídký)
Vývar hovězí: 500 ml
Mrkev : 250 g (nakrájená na nudličky)
Víno červené: 200 ml
Slanina: 100 g (nakrájená na nudličky)
Cibule : 1 ks (velká,nakrájená)
Mouka hladká: 50 g
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 utřené stroužky)
Majoránka: 1 kávová lžička
Sůl
Pepř
Petrželka (na ozdobení)

Potřebujete náčiní:
Kastrol žáruvzdorný velký s poklicí
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V žáruvzdorném kastrolu na rozpáleném oleji asi 2 minuty zprudka opečeme nakrájené maso a slaninu. Poté z kastrolu vyjmeme.

Krok 2: Dále v kastrolu osmažíme nakrájenou cibuli. Než zhnědne,přisypeme mouku a osmažíme ji spolu s cibulí.

Krok 3: Přidáme vývar, rajský protlak, červené víno. Vaříme a mícháme do zhoustnutí.

Krok 4: Do kastrolu vložíme předsmažené maso, celer, mrkev,pepř, majoránku, česnek a sůl a přivedeme k varu.

Krok 5: Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Krok 6: Kastrol vyjmeme z trouby, pokrm podle chuti dokořeníme a podáváme teplý, ozdobený petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže, bramborové krokety či domácí chléb.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :