www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Těstoviny s masovými knedlíčky

Těstoviny s rajskou omáčkou a masovými knedlíčky s bazalkou a parmezánem


Čas přípravy: 35 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 807 / 1 porce
Kalorie: 166 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Těstoviny: 500 g (vřeténka)
Maso telecí: 500 g (mleté)
Rajčata konzervovaná: 400 g (krájená, scezená)
Strouhanka: 150 g
Sýr parmezán: 150 g (strouhaný)
Voda: 90 ml
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Petrželová nať: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Bazalka: 2 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná)
Cibule : 1 ks (malá, nakrájená)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Mísa
Pánev hluboká
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava masových knedlíčků: Mleté telecí vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, parmezán, petržel, sůl a pepř. Postupně přiléváme 90 ml vody a pečlivě promícháme. Ze směsi vytvarujeme knedlíčky.

Krok 2: Příprava rajské omáčky: Na rozehřátém oleji v pánvi smažíme cibuli ca. 4 min do změknutí. Přimícháme rajčata a část šťávy, podusíme asi 3 min. Přidáme bazalku, osolíme a opepříme.

Krok 3: Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opékáme masové knedlíčky do zhnědnutí.

Krok 4: Knedlíčky vložíme do rajské omáčky a vaříme ca. 6 min.

Krok 5: Ve velkém hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny, scedíme je a rozdělíme na talíře.

Krok 6: Těstoviny přelijeme rajskou omáčkou s knedlíčky, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :