Žampionová polévkaJemná žampionová polévka s čerstvým bylinkovým sýrem a pažitkouČas přípravy: 20 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 549 / 1 porce Kalorie: 167 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Žampiony: 500 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky) Vývar zeleninový: 500 ml Sýr čerstvý: 300 g (bylinkový) Pažitka: 5 polévkových lžíc (nasekaná) Máslo: 2 polévkové lžíce Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený) Citrónová šťáva: 1 kávová lžička Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Sůl Pepř Potřebujete náčiní: Velký hrnec |
Postup přípravy: Krok 1: V hrnci na másle zpěníme za stálého míchání cibulku a česnek. Krok 2: Do hrnce vložíme nakrájené žampiony a zprudka po dobu asi 5 minut podusíme. Krok 3: Přilijeme zeleninový vývar a asi 5 minut povaříme. Krok 4: Vmícháme bylinkový sýr a povaříme ještě 5-7 minut. Krok 5: Polévku ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a horkou servírujeme na talíře. Ozdobíme nasekanou pažitkou. |