Všechny recepty : Studené a teplé polévky : Francouzská kuchyně : Velmi jednoduchý :

Žampionová polévka

Jemná žampionová polévka s čerstvým bylinkovým sýrem a pažitkou


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 549 / 1 porce
Kalorie: 167 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Žampionová polévka: Jemná žampionová polévka s čerstvým bylinkovým sýrem a pažitkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Žampionová polévka

Potřebujete potraviny:
Žampiony: 500 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky)
Vývar zeleninový: 500 ml
Sýr čerstvý: 300 g (bylinkový)
Pažitka: 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Máslo: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Citrónová šťáva: 1 kávová lžička
Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na másle zpěníme za stálého míchání cibulku a česnek.

Krok 2: Do hrnce vložíme nakrájené žampiony a zprudka po dobu asi 5 minut podusíme.

Krok 3: Přilijeme zeleninový vývar a asi 5 minut povaříme.

Krok 4: Vmícháme bylinkový sýr a povaříme ještě 5-7 minut.

Krok 5: Polévku ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a horkou servírujeme na talíře. Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt