Zapečená pražma s čedaremPečená pražma v citronové šťávě s bílou omáčkou a čedaremČas přípravy: 45 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 1128 / 1 porce Kalorie: 274 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Pražma: 1000 g (2 ryby po 500 gr) Máslo: 300 g (a na vymazání) Voda: 150 ml Mléko: 150 ml Citróny: 1 ks (nastrouhaná kůra a šťáva) Sýr čedar: 30 g (nastrouhaný) Mouka hladká: 1 polévková lžíce Sůl Pepř Petrželová nať (snítky) Potřebujete náčiní: Mísa zapékací mělká Papír na pečení Trouba Gril |
Postup přípravy: Krok 1: Pražmy rozkrojíme a položíme do máslem vymazané zapékací mísy.Osolíme, opepříme, posypeme citronovou kůrou. Krok 2: Zalijeme citronovou šťávou a vodou. Krok 3: Mísu překryjeme papírem na pečení pomaštěným máslem a pečeme asi 20 minut. Krok 4: Pražmy vyjmeme z mísy a udržujeme v teple v žáruvzdorné míse,šťávu uschováme. Krok 5: Příprava omáčky:V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a pražíme asi 2 minuty. Poté přilijeme mléko a vypečenou šťávu z ryb a povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme. Krok 6: Vzniklou bílou omáčkou přelijeme ryby, posypeme nastrouhaným čedarem a vložíme asi na 5 minut do grilu dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka. Krok 7: Podáváme ozdobené snítkami petrželové natě. |