Zapečená rajčata s bylinkovým máslemLehká letní večeře - zapečená rajčátka posypaná koriandrem podávaná s bylinkovým máslemČas přípravy: 40 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 168 / 1 porce Kalorie: 108 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Rajčata cherry: 500 g Máslo: 50 g (rozehřáté) Koriandr: 3 polévkové lžíce (čerstvý, nasekaný) Česnek: 1 ks (1 stroužek drcený) Citrónová šťáva: 0.5 polévkové lžíce Sůl Potřebujete náčiní: Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Rajčata naskládáme do žáruvzdorné mísy a pečeme asi půl hodiny v troubě až změknou a opečou se lehce dohněda. Krok 2: Do másla v misce zašleháme 2 lžíce nasekaného koriandru, citron, česnek a podle chuti sůl. Krok 3: Rajčátka servírujeme teplá, posypaná čerstvým koriandrem a ozdobená hrudkami koriandrového másla.Vhodnou přílohou jsou plátky bílé veky. |