Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Vegetariánská kuchyně : Jednoduchý :

Zapékané brambory se smetanou a žampiony

Dozlatova zapečené pikantní brambory s vrstvou hub a smetanovou omáčkou


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 567 / 1 porce
Kalorie: 145 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Zapékané brambory se smetanou a žampiony: Dozlatova zapečené pikantní brambory s vrstvou hub a smetanovou omáčkou


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Zapékané brambory se smetanou a žampiony

Potřebujete potraviny:
Brambory: 600 g (oloupané, nakrájené na silnější plátky)
Žampiony: 400 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky)
Smetana: 200 g
Vývar zeleninový: 200 ml
Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno)
Máslo: 50 g
Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené)
Sůl
Pepř
Muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný)

Potřebujete náčiní:
Pánev
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Do pánve vložíme 20 g másla a osmažíme na něm cibuli a česnek.

Krok 2: Připojíme houby a smažíme za stálého míchání asi 5 minut.Přimícháme petrželku a směs odstavíme.

Krok 3: Žáruvzdornou mísu vytřeme máslem a na dno poklademe polovinu bramborových plátků, které osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Krok 4: Na brambory navrstvíme houbovou směs, kterou překryjeme druhou vrstvou okořeněných brambor.

Krok 5: Smícháme smetanu a zeleninový vývar a vzniklou omáčkou přelijeme připravovaný pokrm.Zbylé máslo naporcujeme navrch brambor.

Krok 6: Mísu vložíme asi na 1 hodinu do předehřáté trouby a brambory necháme dozlatova zapéci.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Martin, zítra Benedikt