Zapékané brambory se smetanou a žampionyDozlatova zapečené pikantní brambory s vrstvou hub a smetanovou omáčkouČas přípravy: 30 min Počet porcí: 4 porce Kalorie: 567 / 1 porce Kalorie: 145 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Brambory: 600 g (oloupané, nakrájené na silnější plátky) Žampiony: 400 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky) Smetana: 200 g Vývar zeleninový: 200 ml Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná) Cibule: 1 ks (nakrájená nadrobno) Máslo: 50 g Česnek: 1 ks (2 stroužky utřené) Sůl Pepř Muškátový oříšek (čerstvě nastrouhaný) Potřebujete náčiní: Pánev Trouba Mísa žáruvzdorná zapékací velká |
Postup přípravy: Krok 1: Do pánve vložíme 20 g másla a osmažíme na něm cibuli a česnek. Krok 2: Připojíme houby a smažíme za stálého míchání asi 5 minut.Přimícháme petrželku a směs odstavíme. Krok 3: Žáruvzdornou mísu vytřeme máslem a na dno poklademe polovinu bramborových plátků, které osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Krok 4: Na brambory navrstvíme houbovou směs, kterou překryjeme druhou vrstvou okořeněných brambor. Krok 5: Smícháme smetanu a zeleninový vývar a vzniklou omáčkou přelijeme připravovaný pokrm.Zbylé máslo naporcujeme navrch brambor. Krok 6: Mísu vložíme asi na 1 hodinu do předehřáté trouby a brambory necháme dozlatova zapéci. |